Sharepoint WorkSpace 2010

sharepointlogo

Sharepoint Workspace 2010 is een programma waardoor je met meerdere personen aan verschillende documenten kan samenwerken in een virtuele groep of werkruimte waar de data gedeeld wordt met alle medewerkers van die werkruimte.

"Het nieuwe werken" beperkt op die manier het emailverkeer doordat de bestanden nu direct op een Sharepoint locatie staan en niet meer gemaild worden naar alle medewerkers.

Wat zijn de voordelen van SharePoint Workspace:

Een plaats waar je kunt samenwerken aan documenten met meerdere personen, je kan ook medewerkers uitnodigen in de werkruimte die niet in je organisatie werken en geen account hebben op je server

Sharepointvoorbeeld1


Op nevenstaande foto kan je de werkruimte zien waar elke gebruiker kan in werken, de bestanden die aangeduid zijn met een groene bol zijn documenten die jij nog niet bezichtigd hebt.

 

Wanneer er nieuwe documenten in de werkruimte terecht komen krijg je volgende melding onderaan uw scherm naast het klokje.

sharepointvoorbeeld2

Je kan ook personen uitnodigen tot een werkomgeving via een email. Deze personen hebben geen rechten of accounts nodig op je server, zelfs personen die niet tot je organisatie behoren, kunnen je werkruimte raadplegen.

Onderweg? Neem SharePoint Workspace met je mee. Wanneer je veel onderweg bent is Sharepoint Workspace een ideale tool, alle documenten staan op je notebook. Zolang je geen internet ter beschikking hebt kan je gewoon lokaal werken, van zodra je internet ter beschikking hebt worden alle bestanden gesynchroniseerd.

Met deze SharePoint Workspace kan je op een gemakkelijke manier samenwerken aan documenten met meerdere personen ter zelfde tijd.

Tori