Windows Server

windows Server 2008

Windows Server 2008

Het besturingsysteem dat NetworkX gebruikt voor onze servers is Windows Server 2008 R2. Dit is de uitbreiding op de windows server 2008 die ook 64-bit systemen ondersteund.

Windows Server 2008 R2 zorgt ervoor dat alle functies die een bedrijf nodig heeft op zijn server aanwezig zijn en gemakkelijk onderhouden kunnen worden.

Windows Server 2008 R2 zorgt ervoor dat het beheer van een server is eenvoudiger is en daarom goedkoper dan het beheer van een reeks computers apart. Alle bestanden die bij elkaar horen staan op dezelfde plaats. Meerdere veiligheidskopieën kunnen automatisch genomen worden, want wanneer men dezelfde bestanden moet kopiëren als ze verspreid zijn over verschillende computers heeft men uiteraard veel meer tijd nodig.
Vandaag is beveiliging van computers tegen virussen, spam en hackers een absolute noodzaak. Het is ook hier eenvoudiger en goedkoper maar vooral veel doeltreffender die bescherming één keer goed te doen, namelijk op het niveau van de server, dan dat voor x aantal computers apart te doen.

Terminal Server:

Deze functie laat je toe om software centraal op de server te draaien. Praktisch: er draait dan slechts één versie van Word waar iedereen op het netwerk gebruik van maakt. Meer veiligheid, minder werk. Het alternatief is dat Word op alle PC’s apart geïnstalleerd word en apart draait. Om software centraal op een server te installeren moet boven op windows 2008 server ook Terminal server geïnstalleerd zijn.

windows Server 2008

Windows Small Business Server 2011

Voor bedrijven tot 50 werknemers biedt Networkx "Windows Small Business Server 2011" aan. Deze versie heeft dezelfde mogelijkheden als Windows Server 2008 met als enige verschil dat alles beter afgestemd is op de KMO.

 

windows Server 2008

Windows Server 2012

Binnen enkele maanden lanceert Microsoft een nieuwe versie van Windows Server, nl. Windows Server 2012. Deze versie is de toekomst op vlak van serverbesturingsystemen, het biedt een wijd assortiment aan nieuwe functies en mogelijkheden waardoor een bedrijf nog gemakkelijker en sneller zal kunnen werken.

Momenteel is Networkx volop bezig om ervoor te zorgen dat Windows Server 2012 zal kunnen gebruikt worden op onze servers, zodat wij 100% voorbereid zijn als deze nieuwe versie gelanceerd wordt.

Tori